Підписатися на RSS

Чехи багато що вміють і можуть

Як відомо, Чехія – одна із успішних європейських країн. Свідчення тому – досягнення держави в різних галузях економіки. Це повною мірою стосується і харчової промисловості. Нещодавно представники Чесько-Моравської молочної асоціації побували в нашому університеті й переконали у своїй перспективності та майстерності студентів та викладачів кафедри технології харчування.

Програма зустрічі була досить цікавою й насиченою. Почалося з виступів представників компанії «Якісні європейські молочні продукти» президента компанії доктора технічних наук Іржі Копачека, провідного фахівця компанії Андрія Овчарука. Їхню розповідь істотно доповнила відомий в Україні дієтолог Світлана Фус, яка, до речі, веде відповідну програму на Українському телебаченні.

Зазначалося, що фундаментальним принципом для всіх чеських виробників є суворий контроль якості та безпеки продукції і контроль задоволеності споживачів у всіх країнах, куди вже доставляється продукція.

Жорсткий контроль охоплює весь процес виробництва, який часто називають «від лану до столу». Він поширюється на всі пакувальні матеріали, інгредієнти, добавки, технологічні та санітарні засоби, які мають відповідати європейському харчовому законодавству. В тому, що продукція чеських виробників високоякісна, присутні могли особисто переконатись на її дегустації.

Рекламна кампанія асоціації спрямована на три найпопулярніші групи з широкого асортименту молочних продуктів. Це вершковий крем, сир та сирні вироби, йогурти. Про виготовлення вершкового крему детально розповів і продемонстрував шеф-кухар закладу ресторанного господарства «Кейтеринг Фігаро» Олександр Шмаков.

Думається, що наші студенти і всі присутні на презентації не тільки належно оцінили молочну продукцію чеських виробників, а й будуть старатись, щоб у подальшій уже практичній роботі добиватись не гірших показників, ніж у сусідній країні.

Олена ЛЮБЕНОК,
завідуюча лабораторією
кафедри технології харчування


Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.